Amelyik kamasszal nincs gond, azzal gond van

2011.03.03. 11:15 KvizKaland

Tizenöt

A tizenöt éves már sok mindent tud: olvas (a neten sebesen szörföl), ír (smst mindenképpen, és chatel sokat), számol (azt, hogy hány élete van még hátra, feltétlenül), tájékozott a legújabb kütyük terén (androidos mobil nélkül nem is lehet létezni), ismeri a menő helyeket, zenéket, filmeket és cuccokat. Sok mindent már kipróbált: az alkoholt, a szexet, a cigarettát, a drogot, a magányt, a kirekesztettséget. Vajon ennyi tudás mire elég?

Dosztojevszkijt még biztosan nem olvasott, és hátravolna még a rendszertan, a 20. század történelme, a magasabb matematika, a szerves kémia, az általános természetföldrajz és gazdaságtan, aztán az összefüggések felfedezése, esetleg egy szakma fortélyainak az elsajátítása és egy-két nyelv megtanulása legalább konyhaszinten.

Ki gondolja komolyan, hogy félig gyerekeket elengedhetünk a semmibe? Mihez kezdenek, és mihez kezdenek velük a felnőttek, akik maguk életfogytig tanulnak, hogy felszínen maradjanak, vagy megőrizzék nehezen megszerzett munkájukat? Vajon miért jó, ha a jövő generációjának egy része a szakadék széléről annak mélyére kerül?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kamaszgyerekem.blog.hu/api/trackback/id/tr852706691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása